Na prodaju bivša kafana “Tri krune”

VIDEO K9: Kuća na uglu Temerinske i Kisačke ulice u kojoj se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune" ponuđena je na prodaju, a licitacija je zakazana za pondeljak.

0
61

Objekat u kojem se nekada nalazila čuvena kafana “Tri krune”, na uglu Temerinske i Kisačke ulice, koji je zaštićen kao spomenik kulture, ponuđen je na prodaju po ceni od 23,6 miliona dinara.

Kako prenose lokani mediji, prodaja jednospratnice sa dvorišnim objektima, od kojih su neki nelegalno sagrađeni, sprovodi se u sklopu izvršnog postupka, a novi kupac će postati većinski vlasnik, dok će manji udeo u vlasništvu imati Novi Sad i dve privatne firme.

Kuću je 1902. godine podigao čuveni veleposednik Lazar Dunđerski, prema projektu Imrea Kvarcvegera, nekada se ovde nalazila čuvena kafana “Tri krune”, a trenutno je u njoj smeštena kineska prodavnica.

Uz kuću Mileve Marić Ajnštajn u Kisačkoj, predviđeno je i da ovaj objekat ostane sačuvan kao nepokretno kulturno dobro, što je izazvalo pažnju javnost.

Upravo je zbog toga i Građanski pokret Bravo! Novi Sad podneo inicijativu da Novi Sad otkupi ovaj objekat i pretvori ga u mesto kulture, ali se do sada Grad nije izjašnjavao po ovom pitanju.

Licitacija za prodaju ovog objekta biće održana u Beogradu u ponedeljak.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.