Na potezu je Tužilaštvo u slučaju nedavnih krivičnih prijava

VIDEO K9: Advokat dr Veljko Delibašić je izjavio da očekuje ozbiljnu reakciju Tužilaštva povodom krivične prijave koja je podneta protiv predsednika Srbije i njegovog brata.

0
72

Sudija Miodrag Majić je povodom najave podnošenja krivične prijave protiv predsednika Vučića i njegovog brata izjavio da je u Krivičnom zakoniku predviđena kazna zatvora ukoliko neko prijavi neko lice da je počinilo krivično delo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a da on zna da to lice nije počinilo to krivično delo.

O tome kakva se reakcija Tužilaštva može očekivati, govori advokat dr Veljko Delibašić.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević je 9. decembra podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja Jovanjica.

On je tom prilikom rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela i da prijava sadrži hronološki poređane izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

Vučević je ocenio da su to informacije koje su uznemirile javnost, a građani Srbije moraju da saznaju istinu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.