Na pomolu rešenje dugova građana prema ZIG-u

VIDEO K9: Pregovori koji od 2016. godine traju sa gradskim vlastima u vezi otplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta, a koji muče oko 3.000 domaćinstava na području grada, mogli bi u dogledno vreme da dobiju pozitivan ishod, kažu u Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet.

0
624

Udruženje za zaštitu prava potrošača Prosperitet od 2016. godine pokušava da pomogne sugrađanima koji su ih zasuli žalbama povodom ugovora sklopljenih pre 10 godina sa tadašnjim ZIG-om o legalizaciji svojih individualnih objekata izgrađenih bez građevinske dozvole.

Zbog metoda obračuna i eskontne stope, naime, ovi građani su danas zaduženiji nego što su to bili pre desetak godina kada su počeli da otplaćuju rate.

“Po tom pitanju smo se sa gradonačelnikom čuli prošle godine u nekoliko navrata. Bilo je malo zastalo oko tih naših aktivnosti i oko pregovaranjam rešavanja ovog problema koje tišti 3.000 porodičnih domaćinstva već 10 godina, da bi epilog bio prošle srede na taj način što smo se se sastali sa načelnikom Uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejanom Mandićem, a po nalogu gradonačelnika Vučevića da konačno rešimo problem”, rekao je Radomir Ćirilović, predsednik Prosperiteta.

Jedno od predloženih rešenja je otpis velikog dela dugovanja i otplata preostalog na rate. Dogovoreno je formiranje mešovite komisije, koju će činiti predstavnici nadležnih gradskih službi i uprava, kao i Udruženja Prosperitet, koja će predložiti gradonačelniku način rešavanja ovog problema.

“Na pomolu je rešenje ovog problema i mi očekujemio da će sve biti pripremljeno, što se tiče samog materijala, da može već u aprilu mesecu da razmatra Skupština grada, koja bi trebala da donese valjanu odluku po kojoj će se rešiti posle 10 godina veoma značajno pitanje i u korist građana, potrošača Novog Sada, tako i u korist budžeta grada, s obzirom da imamao rešenje ovog problema da se prekine agonija koja bi trajala još 10 godina ukoliko se takva odluka ne bi donela”, istakao je Ćirilović.

Sinoć je u ovom udruženju održan zbor potrošača koji su informisani o ovom napretku u razgovorima i koji, prema njegovim rečima, očekuju da ponuđena rešenja budu prihvaćena, čime bi bili rešeni njihovi decenijski problemi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.