Na PMF-u održano Republičko takmičenje iz geografije

Republičko takmičenje iz geografije za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola je ove godine održano na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Od ukupno 218 takmičara, nagrade su osvojila 3 učenika sedmog i 5 učenika osmog razreda.

0
776

Na Republičko takmičenje iz geografije plasirao se 221 učenik iz svih okruga Srbije, od kojih su 113 iz sedmog i 108 učenika osmog razreda.

Pri organizaciji takmičenja, kako je istaknuto na PMF-u, poštovana su uputstva iz Pravilnika o organizovanju takmičenja.

“U 9 ujutru su imali registraciju, svečani prijem, doček i otvaranje takmičenja, a potom su od 10 do 11 i 30 polagali testove, znači radili su testove svako za svoj razred prema gradivu koje je predviđeno, znači gradivo sedmog odnosno osmog razreda. To je sve bilo na Prirodno-matematičkom fakultetu, u 4 amfiteatra i u sali na Departmanu u pratnji naših doktoranata i asistanata”, precizirala je prof. dr Anđelija Ivkov-Džigurski, koordinatorka takmičenja.

Dok je komisija pregledala testove, učenici i nastavnici imali su vremena za nedeljnu šetnju i upoznavanje Novog Sada.

“Imamo tri učenika 7. razreda, osvojeno 1, 2, i 3. mesto. Na prvom mestu devojčica je osvojila maksimalnih 100 bodova, učenica iz Novog Beograda, drugo mesto je iz Zemuna, treće iz Kraljeva, a u 8. razredu imamo jedno 1. mesto sa Zvezdare, dečak sa 96 poena, dok je na 2. i 3. mestu više učenika. 2. mesto dele tri učenika, od toga je jedna naša Novosađanka, Mila Berak iz OŠ Prva vojvođanska brigada”, navela je dr Ivkov-Džigurski.

Takmičenje je, prema njenim rečima, proteklo u najboljem redu, a završeno je
dodelom diploma, medalja i nagrada pobednicima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.