Na (ne)zadovoljstvo građana

VIDEO K9: O tome imaju li građani Srbije ikakva prava prilikom korišćenja javnih dobara, u emisiji Otvoreni ekran govorio je dr Denis Perinčić predsednik UO Republičke unije potrošača. Kao primer on je naveo radove na beogradskom Trgu republike.

0
91

Očigledan primer poštovanja ili nepoštovanja prava potroša u oblasti korišćenja opštih dobara je i naedekvatna rekonstrukcija Trg republike u Beogradu koja pričinjava velike neprijatnosti građanima, a čije ponovno popločavanje izaziva dodatne troškove, kažu u Republičkoj uniji potrošača.

“Bićemo u problemu ako dođe do snega, a pločice, odnosno kaldrma ostane ista i ako dođe do povreda građana, jer čini mi se da je taj prostor dosta nesrećno urađen i može stvarno doći do povređivanja. Automobili koji prolaze tuda kao da prolaze po nekim džombama i prosto nisam pametan kako su čelnici grada dozvolili takvu, hajde da kažem opravku, da se ništa ne promeni i da bude gore nego što je bilo”, kazao je Perinčić.

Prava vezana za mesto u kojem žive ili borave i korišćenje opštih dobara građani Srbije mogli bi delimično da ostvare kroz Zakon o zaštiti životne sredine, smatraju u Republičkoj uniji potrošača.

“Jer, bilo je ranije drveća na samom trgu, sad je daleko manje i to je recimo zaštita od sunca i tako dalje. Sad, vlasti u gradu smatraju da će tu biti prostora za održavanje raznih pozorišnih predstava, pa hajde da pogledamo, da vidimo kako su to oni zamislili. Po meni, ovo je jako loše urađeno, a da je to tako, evo i ovi radovi koji se ponovo rade na tom prepakivanju pločica koje su nebezbedne i ljudi mogu stvarno da se povrede šetajući”, naveo je Perinčić.

Skandal sa rekonstrukcijom Trga republike u prestonici za koju građani ne znaju koliko će da traje niti koliko zapravo košta, postao je i predmet prepucavanja vlasti i opozicije koja tvrdi da je taj deo grada još jedan primer uništavanja Beograda, jer se rekonstruisana kaldrma raspada, a vozila prolaze kroz prešačku zonu.

Kompletnu emisiju Otvoreni ekran možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.