Na Merdaru zaplenjen Porše vredan 100 hiljada evra

VIDEO K9: Carinici su na administrativnom prelazu Merdare u utorak zaplenili porše vredan oko 100 hiljada evra, koji će najverovatnije završiti na aukciji.

113

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Vozač Poršea nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, pojavio se u popodnevnim časovima iz pravca KiM. Naime, 48-godišnjak albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji u neregistrovanom automobilu stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio, a na pitanje carinika zbog čega, rekao je da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, odlučio da vozača kazni novčano sa 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe, tako da bi ovaj luksuzni auto mogao da se nađe na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.