“Na kafi sa preduzetnicama” u Novom Sadu

VIDEO K9: "Karavan ženskog preduzetništva" koji je ove godine pokrenula Privredna komora Srbije, stigao je do Novog Sada. Skup je održan u Kulturnoj stanici Svilara".

0
26

Treći Karavan ženskog preduzetništva, “Na kafi sa preduzetnicama”, okupio je u novosadskoj Kulturnoj Stanici Svilara veliki broj žena preduzetnica i onih koje imaju nameru da to postanu.

Ovaj projekat je pokrenula Privredna komora Srbije sa ciljem pružanja podrške, pre svega institucionalne, malom biznisu koji vode žene kako bi u direktnoj komunikaciji s preduzetnicama bili razmotreni izazovi sa kojima su one suočene u svom poslovanju.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, je podsetila da u Srbiji posluje jedna trećina preduzetničkih radnji i firmi koje su u vlasništvu žena, što je i evropski prosek, a cilj je da taj procenat bude značajno uvećan.

Pokrajina tradicionalno, kroz konkurse resornih sekretarijata, pruža podršku ženskom biznisu, kako u sektoru usluga, tako i proizvodnje.

Žene koje žele da počnu da se bave sopstvenim biznisom danas, za razliku od pre nekoliko decenija, imaju za to velike mogućnosti i kanale koji mogu da im u tome pomognu, ne samo da naprave koncept već i da dobiju početna finasijska sredstva. O svemu tome bilo je reči na okupljanju u Svilari, ali i o iskustvima o tome kako porodični život i obaveze uskladiti sa poslovnim.

Nakon Smederevske Palanke, Gornjeg Milanovca i Novog Sada, naredni Karavan ženskog preduzetništva biće organizovan sledeće nedelje u Kruševcu, potom u Jagodini i drugim gradovima u Srbiji i Vojvodini u koje budu pozvani.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.