Na jesen još milijardu dinara podsticaja privredi

VIDEO K9: Privrednim ruštvima koja su dobili sredstva preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine danas su dodeljeni ugovori, a predsednik Pkrajinske vlade najavio je za septembar dodatnih milijardu dinara podsticaja privredi u Vojvodini.

0
19

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u ukupnoj vrednosti od 321,6 miliona dinara danas su uručeni u zgradi Pokrajinske vlade.

Podsticaje su dobila 44 vojvođanska privredna društva, a reč je o sredstvima koja se, preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, dodeljuju iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, dodao je da očekuje da će ulaganje privrede, takođe, biti milijardu dinara. Naglasio je i da je podrška za nabavku opreme jedna od najvažnijih mera, koja se realizuje u kontinuitetu te da je Razvojna agencija Vojvodine osnovana sa ciljem da kroz pomoć privredi omogući razvoj privrednih društava u našoj zemlji, kao i njihov tehnološki razvoj. Od njenog formiranja je za nabavku opreme dodeljeno 176 ugovora, ukupne vrednosti od milijardu dinara, samo iz pokrajinskog budžeta.

Vojvodina u poslednje tri godine, kako je rekao, beleži najveći rast profitabilnosti privrede, kada se uporedi sa Beogradskim regionom i sa regionima u centralnim i južnim delovima Srbije.

Od 44 privredna društva, koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 38 je novac dobilo po kriterijumima iz ranijih godina. Ove godine prvi put su odobrena sredstva i za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom, kako je pojašnjeno, značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Podržano je šest privrednih društava, sa ukupno 56,1 milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.