Na izbore i 1. jula

VIDEO K9: Građani koji su glasali na nekoliko stotina biračkih mesta moraće to ponovo da učine 1. jula zbog uočenih nepravilnosti.

14

Republička izborna komisija je donela Rešenje o ponavljanju glasanja na 234 biračka mesta na kojima je poništeno glasanje i na kojima je naloženo ponavljanje glasanja na izborima za poslanike Narodne skupštine.

Na svim tim biračkim mestima ustanovljen isti problem – ima više glasačkih listića u kutiji nego birača koji su upisani da su glasali. Glasanje će biti ponovljeno 1. jula u vremenu od 7 do 20 časova.

U Novom Sadu će republički izbori biti ponovljeni na 5 biračkih mesta, a na području Vojvodine na 58. Novosađani će 1. jula ponovo glasati na biračkim mestima 67 i 68 u Školi za dizajn “Bogdan Šuput” na Detelinari, na biračkom mestu broj 92 u Mesnoj zajednici “Vidovdansko naselje”, na biračkom mestu 113 u OŠ “Đura Jakšić” u Kaću i biračkom mestu 129 u OŠ “Kosta Trifković” na Rotkvariji.

Pokrajinska izborna komisija tekođe je naložila ponavljanje izbora na 23 biračka mesta za Skupštinu Vojvodine jer nije mogla da utvrdi rezultate glasanja na tim mestima. Komisija je sinoć razmatrala rezultate glasanja i odlučila da se, kako je navedeno, “logičko-računske greške, koje su posledica očigledne omaške u popunjavanju zapisnika o radu biračkih odbora”, uklone.

U Novom Sadu pokrajinski izbori se ponavljaju na dva biračka mesta, 143 i 160,o u OŠ “Žarko Zrenjanin” i OŠ “22. avgust” u Bukovcu.

Izbori se ponavljaju i na četiri biračka mesta u Beočinu, pet biračkih mesta u Zrenjaninu, tri biračka mesta u Žitištu, po dva biračka mesta u Pančevu i Sečnju, kao i na po jednom biračkom mestu u Alibunaru, Novom Bečeju, Subotici, Temerinu i u Sremskoj Mitrovici.

I lokalnih izbori biće ponovljeni na preko stotina biračkih mesta u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.