“Na Drini ćuprija” pobednik Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

Pobednici 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se od 3. do 9. aprila održavao u Novom Sadu, su predstave "Na Drini ćuprija" Srpskog narodnog pozorišta i predstava za decu "Allegro con brio" Dečjeg pozorišta Subotica.

0
383

Žiri u sastavu: Dragana Varagić, Vladislava Fekete i Smiljka Seljin doneo je, nakon odgledanih 12 predstava u zvaničnoj konkurenciji, odluku da je najbolja dramska predstava Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, a u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića.

Odluka o dodeli pobedničke nagrade ovoj predstavi Srpskog narodnog pozorišta doneta je jednoglasno.

Nagradu za najbolju dečiju predstavu dobilo je Dečije pozorište Subotica za predstavu Allegro con brio, u režiji Jevgenija Ibragimova. Žiri je odluku doneo jednoglasno.

Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Kokanu Mladenoviću za režiju predstave Na Drini ćuprija, a za najboljeg glumca proglašen je Arpad Mesaroš za ulogu Crnog u predstavi Crni Roberta Lenarda po viteškoj drami Ištvana Baloga i adaptaciji Ferenca Nemeta, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház, u režiji Žanka Tomića.

Gordana Đurđević Dimić nagrađena je za ulogu Lotike u predstavi SNP Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Predstava “Crni” odnela je nagradu za najbolju muziku, a zaslužan je David Klem. (021)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.