Na dočeku Putina u Beogradu više od 70.000 ljudi

Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posetu našoj zemlji, moglo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu dočekati više od 70.000 ljudi, pišu "Novosti".

185

Doček ruskog predsednika organizovaće nevladin sektor i tzv. patriotske organizacije, pišu “Novosti”, a prenosi Tanjug.

Planirano je da se učesnici okupe na Trgu republike i krenu zajedno prema Hramu Svetog Save kako bi stigli u trenutku kada u taj objekat bude dolazio i predsednik Ruske Federacije.

“Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čoveku Rusije koji je veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza izmedju dve bratske države, ali i zahvalnost najvećoj slovenskoj zemlji za podršku u međunarodnoj areni kada je reč o teritorijalnoj celovitosti Srbije”, pišu “Novosti”.

Detalji Putinovog boravka trebalo bi da budu razrađeni do subote.

Tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji predviđa se najviši nivo bezbednosti, a zajedno s njim dolazi i 250 ruskih bezbednjaka, od kojih je jedan deo već stigao u našu zemlju, piše Kurir. Kako navodi list, reč je o ruskim bezbednjacima koji prate predsednika Putina na svim putovanjima.

Takođe, ističe Kurir, u saradnji ruskih agenata i pripadnika srpske policije i službi bezbednosti, mere obezbeđenja biće podignute na najviši nivo. (Tanjug, Novosti, Kurir)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.