Na Batrovcima na ulazu u zemlju putnička vozila čekaju jedan sat

ako smo bliži poslednjem vikendu u julu, tako se i intezitet saobraćajaosetno pojačava na granične prelaze, naplatne rampe i autoputeve koji vode do krajnjeg jugoistoka Evrope, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

0
11

Prvi veći povratni talas u ovoj turističkoj sezoni usloviće osetno jači intezitet saobraćaja od sada i u suprotnom smeru, zbog toga će u pravcu ka zemljama zapadne Evrope na našim prelazima, ali i susednim kontrolnim terminalima sigurno biti duža zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15 časova, putnička vozila na graničnom prelazu Preševi na izlasku se zadržavaju 25 minuta, a na Batrovcima na ulazu jedan sat.

Teretna vozila na Batrovcima čekaju pet sati, a na Kelebiji tri sata.

Radovi na deonici puta Surčun Jug – Ub

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je danas da je zbog radova na državnom putu I A reda broj 2, na deonici Surčin Jug-Ub, u smeru ka Čačku, za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Kako se navodi traka je zatvorena zbog radova na zameni odbojne ograde u razdelnom pojasu.

Dodaje se i da na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

“Putevi Srbije” spremno dočekuju pojačan saobraćaj za vikend

JP Putevi Srbije” saopštilo je danas da se zbog sezone godišnjih odmora i smene turista, tokom predstojećeg vikenda koji je jedan od frekventnijih u godini, očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

“Putevi Srbije spremno i organizovano dočekuje predstojeći vikend, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze”, navedeno je u saopštenju.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju, putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone Putevi Srbije, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.