Na autoputevima do septembra rekordan broj vozila

VIDEO K9: Za prvih osam meseci ove godine autoputevima u Srbiji prošlo je milion i dvesto hiljada više vozila više nego u 2018. što je dokaz da se isplatilo ulaganje u infrastrukturu, kažu u Ministarstvu saobraćaja.

0
118

Od 1. januara do kraja letnje sezone, odnosno 1. septembra autoputevima kroz Srbiju prošlo je 37.551.150 vozila, što je za 1.200.000 više nego prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo samo još jedan dokaz “koliko smo bili u pravu insistiranjem na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu”, rekla je tim povodom ministarka Zorana Mihajlović uz ocenu da je ulaganje u nove autoputeve najbolji način za ekonomski rast.

Očekivanja su da do kraja godine kroz Srbiju auto-putevima prođe oko 60.000.000 vozila, što bi bilo za više od 20.000.000 nego 2014. godine, koja smatra da su ovogodišnjem povećanju prometa najviše doprineli završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

Ona je dodala i da veći prihodi od putarine omogućavaju nova ulaganja u sadržajno obogaćivanje auto-puteva u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.