MZ Liman: Problemi i rešenja

VIDEO K9: U Mesnoj zajednici Liman ove godine bi trebalo da se urede pešačke staze u Ulici Drage Spasić, a biće ograđen i prostor za istrčavanje pasa u parkiću kod zgrade Rektorata.

0
1357

Mesna zajednica Liman gravitira od leve strane Fruškogorske ulice u smeru ka Štrandu i obuhvata ulice Drage Spasić, Veljka Petrovića, Jiričekovu, Sunčani kej, Milke Grgurove i ima oko 4.500 građana koji žive tu.

“Građani, kao građani, žale se dosta na komunalne probleme. Ovaj Savet MZ je u zadnje četiri godine, koliko je u ovom sastavu, a da se ne hvalimo, postigli smo dobar rezultat. Trudili smo se da iziđemo u susret građanima”, rekao je Milorad Reljić, predsednik Saveta MZ Liman.

Kako kaže Reljić, u poslednje tri godine organizovali su mnogo tribina na kojima su učestvovali predstavnici javno komunalnih preduzeća i predsednici skupština stanara, gde su građani direktno nadležnima iznosili ono što ih tišti.

“Poslednje dve-tri godine smo rešili probleme kontejnera, dobili smo nekih šest, a imamo potrebu još za deset. Pisali smo Gradu i imamo čvrsta obećanja da će tokom ove godine Liman 1 biti pokriven sa podzemnim kontejnerima”, naveo je Reljić.

On kaže da je problem što i građani odlažu smeće pored kontejnera i da su nestrpljivi, očekujući da se njihove žalbe odmah reše. Najveće muke im zadaje manjak parking mesta, a kako kaže Reljić, naročito ih nema dovoljno kada počne kupališna sezona.

“Posebno u letnjem periodu, gde ovde gravitira 20-30 hiljada ljudi zbog Štranda. Desi se da svoj automobil nema gde da parkiramo. Obraćali smo se bivšem ZIG-u da se reši problem, jer ima nekoliko destinacija gde bi moglo da se proširi i naprave parking prostori i imamo čvrsta obećanja”, kazao je Reljić.

U ovoj MZ očekuju da će se ove godine rekonstruisati trotoar u Ulici Drage Spasić. Biciklističke staze nisu potrebne, s obzirom da je kej u blizini i građani se tuda voze, a ulice koje obuhvata ova MZ su široke i ima dovoljno mesta i za pešake i za bicikliste. Rasveta je potpuno zadovoljavajuća, kao i dečja igrališta kojih ima i u blokovima zgrada i na keju. Kada su u pitanju psi lutalice, Reljić navodi da to jeste problem, ali dodaje da MZ u takvim situacijama odmah reaguje.

“Svi psi lutalice koji su obrađeni, koji su odneti u Zoohigijenu, urađena je sterilizacija i po zakonu moraju se vratiti na isto mesto odakle su uzeti. To mnogi građani ne razumeju. Ali tranzicijom i našim ulaskom u Evropu mi moramo da poštujemo zakone. U drugim zemljama se na brutalan način radi sa životinjama”, rekao je Reljić.

On smatra da stanari ne bi trebalo takve pse da hrane, nego, ako žele da brinu o njima, da ih udome, ali Reljić navodi i da građani nisu za tako nešto zainteresovani. Oni što imaju kućne ljubimce uskoro mogu da očekuju da će Zelenilo ograditi mesto za istrčavanje pasa u parku kod Bećarca iza Rektorata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.