“Muzički intermeco” Pavla Beljanskog

VIDEO K9: Sutra će u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biti otvorena izložba "Muzički intermeco: kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog".

0
65

Na izložbi “Muzički intermeco: kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog”, koja će biti otvarena u petak, 11. septembra, u 20 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, pred posetiocima će se naći njegova, ne tako popularna zbirka gramofonskih ploča.

Izložba “Muzički intermeco” po prvi put u celosti pokazuje ovu zbirku Beljanskog, koja svedoči o ukusu kolekcionara i njegovoj predanosti muzici.

Autorka projekta je Jasmina Jakšić Subić, viša kustoskinja, dok će samu izložbu, koja će trajati do 18. oktobra, otvoriti Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Prateći program obuhvatiće autorska predavanja sa slušanjem muzičkog izbora inspirisanog kolekcijom ploča, kao i koncert studenta Akademije umetnosti.

Beljanski je, navodi Stojsavljević, svoje ploče kupovao tokom svog diplomatskog angažovanja u različitim gradovima Evrope, pre svega u Rimu i Parizu.

U pitanju su snimci koncerata, tako da je Beljanski atmosferu iz svetskih metropola prenosio u svoj stan u Beogradu, dok će identičnu atmosferu moći d aosete i posetioce ove izložbe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.