Muzejske igraonice za decu

VIDEO K9: I pored epidemije korona virusa, u Muzeju Vojvodine nastavljana je dvadesetogodišnja tradicija održavanja dečijih igraonica. U nešto manjem obimu, deca i dalje nedeljom uče i zabavljaju se u ovoj kulturnoj ustanovi, a u Muzuju poručuju da za najmlađe spremaju još nekoliko zanimljivih projekata.

17

Već 20 godina u Muzeju Vojvodine nedeljom su aktuelne Muzejske igranioce za decu uzrasta od 5 do 10 godina.

Nekada je, kažu u ovom muzeju, sala za radionice bila pretesna da primi sve mališane, dok sada, u skladu sa svim epidemiološkim merama, ovom tradicionalnom programu može da prisustvuje znatno manje dece.

Teme su raznovrsne, navodi Slađana Velendečić kustoskinja pedagog, od praistorije, drevnih zajednica, porodičnog života, pa do obeležavanje nekih važnih datuma današnjice. I sve se to radi, dodaje ona, kroz igru i na jedan kreativan način.

Edukativne programe Mezej Vojvodine organizuje za sve starosne grupe, dok su dva u pripremi i uskoro treba da se realizuju, a radi se o Muzejskom pozorištu lutaka i kratkim video sadržajima sa mišem Haralampijem u glavnoj ulozi.

Igraonice za decu su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta neophodna je prijava na sajtu muzeja.

Velika je pogodnost i za roditelje, poručuje Velendečić, da od 11 do 12 časova mogu da završe neke svoje nedeljne obaveze, a u isto vreme da deci omoguće zabavan i konstruktivan deo vikenda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.