Muzej Vojvodine + Škola

VIDEO K9: Muzej Vojvodine do 20. juna otvoren je za besplatne organizovane đačke posete svojim postavkama.

0
30

Danas počinje raspust i za učenike osnovnih i srednjih škola.

Školska godina završena je dve nedelje ranije odlukom Vlade Srbije zbog tragedija koje su početkom maja potresle društvo.

Škole će ostati otvorene do 20. juna za đake koji žele da poprave ocene, kao i za one na dopunskoj nastavi, u slobodnim aktivnostima i produženom boravku.

A od 7. do 20. juna biće otvorena i vrata Muzeja Vojvodine za besplatne organizovane školske posete, u cilju da, kako navode iz ove ustanove, pomognu prosvetarima da što sadržajnije provedu vreme.

Muzej Vojvodine je pripremio tematska druženja s kustosima pedagozima kroz koja će učenike upoznati, kako sa osnovnim pojmovima vezanim za muzejski rad, tako i sa pojedinim delovima izložbi.

Osim tematskih šetnji Pšenica – od njive do trpeze, Odkud šlem u babinoj bašti, Šta bi Kamenko na ovo rek’o, Umesto srca kuca stari sat, Od ovce do ćilima, Šorom čeze, a Dunavom šajke i drugih, ističu da su spremni i da svaku drugu ideju pretoče u muzejsku interpretativnu priču.

Muzej Vojvodine je otvoren od utorka do petka od 9 do 19 časova i subotom i nedeljom od 10 do 18 časova.

Učitelji, nastavnici i profesori posetu mogu najaviti na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs uz napomenu da je maksimalan broj učenika u jednoj grupi 30

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.