Muškarac poginuo u požaru na Detelinari

VIDEO K9: Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povređene u požaru koji je danas izbio u jednoj stambenoj zgradi u Ulici Oblačića Rada na Detelinari. Iz Hitne pomoći saznajemo da je preminuo osamdesetdvogodišnji sugrađanin, a da su tri lica sa respiratornim smetnjama zbrinuta i prevezena u Institut za plućne bolesti. Prema nezvaničnim informacijama, od očevidaca saznajemo da je eksplodirala plinska boca, a tačan uzrok požara saopštiće policija koja je obavila uviđaj.

0
502

Požar je izbio u podrumu stambene zgrade broj 13 u ulici Oblačića Rada, kažu u Vatrogasno – spasilačkoj brigadi, koja je sa 5 vozila i 12 vatrogasaca intervenisala odmah po dojavi, u petnaestak minuta do 12 časova.

Požar se pre njihovog dolaska već razbuktao i zahvatio terasu stana na prvom spratu.

“Odmah prilikom započinjanja gašenja i pretrage podruma pronađeno je jedno lice koje je bilo u nesvesti, iznešeno je iz podruma i hitna medicinska pomoć koja je bila prisutna odmah je započela reanimaciju. Međutim, lice je preminulo”, rekao je za Kanal 9 Stojan Milovac, komandant novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade.

Iz Hitne pomoći saznajemo da je preminuo 82-ogodišnji muškarac, a da su njihove lekarske ekipe zbrinule tri osobe sa respiratornim smetnjama i prevezleih  na Institut za plućne bolesti.

Vatrogasci su brzo ugasili požar, ali je zadimljenost bila velika.

“Znači, površina podruma je ukupno oko 70 m2, a gorelo je 20 m2. Ali, sadržaj u podrumu je bio takav da je došlo do velikog zadimljenja i stambena zgrada koja ima pet spratova se veoma brzo ispunila dimom. Mi smo evakuisali ukupno 6 lica, a devet lica je zatražilo pomoć zbog udisanja dima”, rekao je Milovac.

Nakon uviđaja biće poznati tačni uzroci ovog požara sa tragičnom posledicom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.