Mural zlatnih košarkaša

VIDEO K9: Proteklog vikenda u Zrenjaninu je svečano otkriven mural zlatne generacije košarkaša Proletera iz 1956. godine. Mural je delo mladog akademskog slikara Borisa Horvata i oslikan je na zidu zgrade Kulturno umetničkog društva Petefi.

0
10

Boris Horvat, akademski slikar iz Zrenjanina, završio je posle 56 dana svakodnevnog rada i po kiši i po vetru i po suncu, slikanje murala zlatne generacije košarkaša Proletera iz 1956. godine.

Na mestu gde se stvarala sportska i košarkaška istorija Zrenjanina, kada je slavna Proleterova petorka: Loci, Engler, Minja, Katić i Radojčić, ujedno i prva petorka reprezentacije Jugoslavije, osvojila prvu i jedinu šampionsku titulu, svečano je otkriven mural Borisa Horvata.

Mural se nalazi na mestu gde je stvarana sportska istorija Zrenjanina jer je upravo zahvaljujući košarkašima naš grad stvorio imidž sportske sredine.

Poznavaoci košarke su istakli da su upravo ovi igrači promenili istoriju naše košarke i pokazali da se košarka može razvijati i u manjim sredinama i da je važan stručni rad sa talentima i u manjim klubovima.

Prilog preuzet sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.