Mural za velikane košarke

VIDEO K9: Veliki mural sa likovima srpsko-američkih košarkaških legendi, oslikaće na zgradi na Bulevaru oslobođenja broj 113, ulični umetnik Uroš Štrboja zajedno sa američkim autorima.

15

Srpsko-američke košarkaške legende, kao što su Vlade Divac, Greg Popović, Igor Kokoškov, Pit Maravič, Peđa Stojaković, Nikola Jokić i Darko Miličić, dobiće svoj mural na zgradi na novosadskom Bulevaru oslobođenja 113, na površini većoj od 100 kvadrata, a trebalo bi da bude završen početkom naredne nedelje.

Novi mural još jedan je plod saradnje srpskih i američkih umetnika u okviru Dana američke kulture u Srbiji, a na muralu posvećenom košarkašima radiće poznati regionalni “street art”, odnosno ulični umetnik Uroš Štrboja zajedno sa američkim autorima.

Ovo nije prvi mural na temu srpsko-američki odnosa, do sada su oslikana tri koja su nastala kroz ovu tradicionalnu kulturnu saradnju Novog Sada i Američke ambasade.

Dani američke kulture već uveliko traju u našem gradu, u okviru kojih će sutra i prekosutra biti prikazan u čuveni mjuzikl “Kosa” u Pozorištu mladih.

Ovogodišnja manifestacija biće završena panel diskusijama o srpsko-američkim odnosima i kulturnoj diplomatiji, na kojima će učeštvovati ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.