MUP: Za sada nema kids droge u Srbiji

VIDEO K9: Iz Ministarstva unutrašnjih poslova poručuju da za sada nije zabeležen slučaj posedovanja takozvane kids droge u Srbiji, te da građani budu obazrivi pri deljenju ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža.

0
60

Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus, iz MUP-a poručuju da prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski službenici u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a da se razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone pojavljuju već decenijama.

Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Dodaju i da je potrebno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama ih ne uzimaju.

Iz MUP-a navode i da njihovi policijski službenici posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga, te apeluju na roditelje, kao i ostale građane, da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.