MUP vraća pozornike na ulice

VIDEO K9: Policija u Novom Sadu dobro obavlja svoj posao, izjavio je ministar Aleksandar Vulin koji je najavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova planira vraćanje policajaca pozornika na ulice gradova u Srbiji.

0
39

“Novosadska policija dobro radi svoj posao i u poslednjih nekoliko meseci munjevito je rasvetlila više slučajeva”, izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin.

On je, komentarišući subotnju tuču u Ulici Laze Telečkog, u Skupštini Srbije rekao “da je taj slučaj odmah rasvetljen i da je uhapšeno osam osoba”. Dodao je i da je policija sprečila nekoliko zakazanih navijačkih tuča u Novom Sadu, pre nego što su se desile, a poslednju u Bukovcu.

Vulin je najavio da će u narednih godinu, godinu i po dana u svim velikim gradovima u Srbiji na ulice biti vraćeni policajci pozornici koji će se nalaziti u svakom kvartu i sektoru i kojima će moći da se obrate građani, što će, kako je naveo, doprineti većoj bezbednosti.

Ministar je istakao da je za ostvarenje tog cilja prvo potreban period od devet meseci tokom koga će policajci proći odgovarajuću obuku, kao i da je potrebno zaposliti značajan broj policajaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.