MUP-u od Rusije moderna vatrogasno-spasilačka vozila

Predstavnici Ruske Federacije uručili su danas jedinicama MUP-a Srbije vatrogasno-spasilačku tehniku, vrednu više od devet miliona dolara koja će biti raspodeljena u više gradova.

884
Beograd, 21. maja 2015. - Ceremonija primopredaje vatrogasno - spasilacke tehnike, koju je Ruska Federacija donirala jedinicama MUP-a danas ispred Palate Srbija. MUP je dobio na koriscenje sedam vatrogasnih vozila zapremine sest i 3,2 kubna metra, dva operativno-spasilacka vozila, komplet od dva komada robototehnickog vatrogasnog kompleksa sa daljinskim upravljanjem "MVF 5". FOTO TANJUG/ MARKO DJOKOVIC/ bk

Donacija je simbol dobrih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje koje srpski narod zna da ceni, rekao je tom prilikom premijer Aleksandar Vučić.

MUP je na korišćenje dobio sedam vatrogasnih vozila zapremine šest i 3,2 kubna metra, tri operativno-spasilačka vozila, komplet od dva komada robototehničkog vatrogasnog kompleksa sa daljinskim upravljanjem “MVF 5”.

[quote_box_center]“Potpuno sam siguran da će Srbija i Rusija nastaviti uspešnu saradnju u interesu dve zemlje i naroda i uveren sam da srpski narod ume i da će umeti da ceni rusku podršku”, rekao je premijer Vučić.[/quote_box_center]

Premijer je zahvalio Vladi Rusije, predsedniku Vladimiru Putinu i ambasadoru Aleksandru Čepurinu na najvećoj donaciji u sektoru vanrednih situacija koju je Srbija ikad dobila.

Vučić je rekao da je prosečna starost vozila u tom sektoru 28 godina, a da će vozila koje je MUP dobio, koja su poslednja reč tehnike, biti raspoređena po gradovima u Srbiji.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da Srbija i Rusija imaju dugu istoriju dobrih odnosa i da su uvek pomagale jedna drugoj.

[quote_box_center]“Rusija se trudi, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomaže Srbiji”, rekao je Čepurin.[/quote_box_center]

Čepurin je dodao da Rusija aktivno učestvuje u obnovi teritorija koje su bile bombardovane 1999. godine i podsetio da u Nišu postoji Srpsko-ruski humanitarni centar, te da će tokom ove godine 200 Srba proći obuku u Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.