MUP-u donacija nemačke policije od 27 vozila

VIDEO K9: Danas je obavljena svečana primopredaja 27 vozila koja je Nemačka policija donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

81

Nemačka je jedan od najznačajnijih bilateralnih donatora naše zemlje i to ne samo u oblasti bezbednosti, rečano je prilikom primopredaje 27 vozila koje je nemačka policija donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Današnja donacija, koja obuhvata 17 vozila „tojota jaris“, deset „dačia dastera“ i dodatnu opremu namenjenu Upravi granične policije za detektovanje falsifikovanih isprava, dodatno će ojačati kapacitete Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović je ovom prilikom istakao dobru operativnu i bilateralnu saradnju policija dveju zemalja i naglasio da je rad zajedničkih istražnih timova za samo nekoliko godina rezultirao između ostalog zaplenom 303 kilograma kokaina, otkrivanjem pet laboratorija za proizvodnju narkotika i hapšenjem više desetina članova organizovanih kriminalnih grupa.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je da je današnja donacija znak nastavka odlične saradnje ministarstava unutrašnjih poslova dveju zemalja koja je ostvarena tokom prethodnih godina.

Ovom prilikom je rečeno i da je to tek jedna u nizu donacija uz podsećanje u decembru prošle godine pripadnici kriminalističke policije dobili 18 vozila i tri savremene laboratorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.