MUP: Situacija u Čačku pod kontrolom

VIDEO K9: Situacija u fabrici „Sloboda“ Čačak, nakon noćašnje ekspolozije je pod kontrolom i bezbedna je, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Povređenih, kako je saopšteno, nije bilo.

0
5

Prema protokolima, 24 sata nakon poslednje detonacije vatrogasci će ući u fabriku Slobada Čačak, kako bi izvršili dogašavanje požara i pristupili utvrđivanju uzroka, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin za javni servis.

Serija eksplozija u ovoj fabrici potresla je Čačak noćas oko 1,30 časova, nakon čega je evakuisano svih 60 radnika iz smene, kao i građani koji žive u blizini.

Na intervenciji u Čačku angažovano je 35 vatrogasaca iz Sektora za vanredne situacije i 10 vatrogasaca iz same čačanske „Slobode“, a na lice mesta odmah po prijavi izašao je načelnik Sektora Luka Čaušić.

Prema prvim informacijama, požar nije izbio u samoj proizvodnji već, najverovatnije, u magacinu ubojnih sredstava, koji se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, a neki su proveli noć u podrumu, preneo je RTS. Tragovi eksplozije bili su vidljivi po automobilima, a na nekim kućama su od detonacija popucala i stakla.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.