MUP zadovoljan svojim rezutatima

VIDEO K9: Rezultati policije u poslednje četiri godine bolji su nego ikada ranije, ocenili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova tokom predstavljanja rezultata rada čuvara reda u ovom periodu.

0
375

U poslednje četiri godine policija je u Srbiji oduzela 13,7 tona narkotika, što je 43
odsto više nego u istom periodu pre toga.

Takođe je za skoro 9 odsto manji broj ukupno izvršenih krivičnih dela, a izvršeno je i 17 odsto manje krivičnih dela protiv imovine građana, kao i 19 odsto manje ubistava.

MUP će, kak je istaknuto, uložiti i dodatne napore da smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na našim ulicama.

„Dosta toga je već urađeno. Prošle godine otkrivena je prva laboratorija ekstazija u Srbiji, a zaplena sintetičkih droga je značajno povećana. U poslednje četiri godine oduzeto je 1.800.000 tableta, što je tri puta više nego ranije“, rekla je Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP-a.

Kada je reč o ubistvima, Hrkalović je pohvalila posvećeni rad beogradske policije, koja je,
kako je navela, ove godine rasvetlila više od polovine kriminalnih obračuna što, kako je
istakla, nije lak posao, jer se radi o profesionalnim ubistvima.

“Poslednje u nizu rasvetljenih je ubistvo Luke Radulovića. Takođe, da napomenem da je značajno unapređena i međunarodna policijska saradnja koja ranije skoro da nije ni postojala. Izuzetni rezultati su ostvareni u saradnji sa policijama Španije, Češke, Nemačke, Austrije. Zahvaljujući tome uhapšeni su i procesuirani mnogi članovi i vođe organizovanih kriminalnih grupa, koje su delovale na međunarodnom nivou“, rekla je Hrkalović.

Ona je istakla i rad na suzbijanju kriminala i korupcije u redovima policije, podsetivši da je u poslednje četiri godine procesuirano 768 policijskih službenika, od kojih je 110
rukovodilaca u MUP-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.