MUP: Pomen žrtvama agresije

VIDEO K9: Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović odao je danas poštu pripadnicima MUP-a poginulim tokom bombardovanja 1999. godine. Stefanović je poručio da žrtve heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna, stabilna i sigurna ne smeju biti zaboravljene.

0
398

Obeležavanje osamnaeste godišnjice od NATO agresije na Srbiju je prilika da se setimo 167 heroja iz redova policije koji su dali svoje živote da bi naša zemlja bila bezbedna, sigurna i stabilna, istakao je Stefanović prilikom polaganja venaca na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP-a u ulici Kneza Miloša u Beogradu.

“Ovo je prilika da opomenemo sve građane Srbije na žrtvu koju su oni pružili da bi smo imali slobodu u kojoj danas uživamo“, naveo je Stefanović.

Ministar je istakao da sim sećanja na poginule pripadnike MUP-a, država mora pokazati i brigu za njihove porodice.

„Danas Srbija bije neke drugačije bitke. Danas se u Srbiji borimo za više radnih mesta, za jaču ekonomiju, za političku i drugu stabilnost. Hoćemo da pokažamo da je Srbija mesto u kome se može dobro živeti, da naša zemlja hoće da bude garant stabilnosti ne samo za svoje građane, već i za sve države regiona“, kazao je Stefanović.

U vazdušnim napadima NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju koji su započeli 24. marta, tokom 11 nedelja agresije je, prema procenama različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.