MUP: Nema ugroženih u požaru na Staroj planini

U požaru na Staroj planini koji se iz Bugarske preneo na našu teritoriji, nema ugroženog stanovništva i objekata, kažu u MUP-u.

69

Požar na Staroj planini koji je izbio na bugarskoj strani proširio se pre dva dana na teritoriju Srbije i trenutno, prema podacima iz MUP-a, jedna desetina od ukupnog požara bukti na teritoriji naše zemlje.

Nakon što je pokret Odbranimo reke Stare planine upozorio na ozbiljnost situacije, iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, saopšteno je da njihove jedinice rade na lokalizaciji požara koji je izbio u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio, kako je saopšteno, suvu travu i nisko rastinje.

Upravo zbog velike zadimljenosti, kako je rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, juče nije bilo uslova za gašenjepožara iz vazduha. Marić je apelovao na sve, kako je naveo, da prestanu sa raznoraznim spekulacijama u vezi sa ovim požarom i ponovio da nema ugroženog stanovništva, niti objekata, te da su na terenu sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara.

U gašenju požara, kako je saopšteno, učestvuju vatrogasaci-spasioci iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd sa 20 vozila“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.