MUP: Nastavljaju se radovi na izgradnji novog objekta Kragujevac

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić istakao je da će sutra, 25. marta, biti nastavljeni radovi na izgradnji novog objekta Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu, koji su zbog izmene projektne dokumentacije bili privremeno usporeni.

0
41

On je naglasio da će uprkos tome svi planirani rokovi biti ispoštovani.

„Građevinske mašine spremne su da već od sutra budu angažovane na nastavku radova na izgradnji ovog objekta, nakon dodatnih geomehaničkih ispitivanja tla koja su ukazala na neophodnost izmene Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje koje je izradilo JP “Urbanizam” iz Kragujevca. Na lokaciji na kojoj će biti izgrađen moderan objekat od čak 2.700 metara kvadratnih, iako je izmena projekta podrazumevala odlaganje početka radova, u prethodnom periodu izvršeno je ograđivanje placa, određivanje kote pomenutog objekta, urađen je iskop na projektovanoj dubini i izvršeno tamponiranje“, naglasio je Čaušić.
Objasnio je da se sutra nastavljaju radovi na fundiranju objekta. „Završetak izgradnje prve faze je, kao što je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao na postavljaju kamena temeljca, planiran do kraja godine.
Izgradnja nove zgrade, nakon 80 godina, doprineće znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u svim vanrednim događajima i u pružanju pomoći našim građanima“, dodao je Čaušić.
On je naglasio da će novi objekat omogućiti da dve vatrogasno-spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jednom mestu, jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog upravnog okruga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.