MUP će proveravati vlasnike oružja

VIDEO K9: Iz MUP-a je upućen apel vlasnicima oružja da svoje oružje čuvaju na zakonom propisan način te najavljuju kontrule kako bi utvrdili da li se u tom pogledu vlasnici oružja pridržavaju propisa.

0
115

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

Takođe, apeluju da vlasnici oružja provere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U narednom periodu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdili da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno oružje će biti oduzeto i protiv njih će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.