Multikulturalnost i interkulturalnost u Srbiji

VIDEO K9: Povodom obeležavanja 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija u petak je u zgradi pokrajinskog javnog medijskog servisa u Novom Sadu održan društveni dijalog na temu multikulturalnosti i inerkulturalnosti u Srbiji.

0
9

Društveni dijalog „Multikulturalnost i interkulturalnost u Republici Srbiji – dobre prakse i izazovi“, održan je u petak povodom obeležavanja 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podsetila je da je Skupština Vojvodine dan na koji je usvojena Deklaracija, 10. decembar, proglasila za jedan od datuma od pokrajinskog značaja koji se svečano obeležavaju, a ustanovljeno je i Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava koje nosi ime Ljudevita Mičateka, istaknutog borca za jednakost svih ljudi i svih naroda.

Ona je naglasila da je suština politike koju vodi resorni sekretarijat zasnovana na načelima na kojima počiva i koncept multikulturalizma, na načelima priznavanja različitosti i identiteta.

Prema njenim rečima, iskorak od multikulturalizma ka interkulturalnosti već je napravljen, a međusobni odnosi i iskreno uvažavanje različitih etničkih grupa u Vojvodini to najbolje potvrđuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.