Muke trećeg lica u izvršnom postupku

VIDEO K9: Tek u borbi da sačuvaju imovinu u izvršnom postupku, naročito ako smatraju da su u njemu oštećeni, građani postaju svesni manjkavosti zakona koji reguliše ovu oblast, rekao je sugrađanin Milenko Kovačević reagujući na tvrdnje javne izvršiteljke o postupku u kojem je on treće lice iznesene u emisiji Otvoreni ekran 11. maja.

0
66

Za osam godina, koliko traje izvršni postupak u kojem je on treće lice, sugrađanin Milenko Kovačević, inače inženjer, morao je, kako kaže, da nauči mnogo toga o pravu.

O ovom konkretnom slučaju govorila je javna izvršiteljka u našoj emisiji Otvoreni ekran 11. maja, čije je pojedine izjave Kovačević želeo da demantuje i ispriča svoju stranu priče. Zakon o izvršenju iz 2011. godine ocenio je kao loš i donet na prečac.

U toj drugoj parnici je, kako je rekao, sud 2016. utvrdio njegovo vlasništvo nad nepokretnosti 22/27 delova nekretnine, a 2020. i da je hipoteka ništava. Neistina je, navodi Kovačević, da je do izvršenja došlo zbog kredita za stan već zbog pristupanja određenom pravnom poslu.

Uloženom revizijom na presudu, nastavlja Kovačević, Vrhovni kasacioni sud donosi odluku 23.12.2021. da je hipoteka ništavna i ne proizvodi pravno dejstvo.

Založnu izjavu potpisao je dužnik, a ne investitor koji je vlasnik preostalih 5/27 delova stana, a što Kovačević nije znao jer bi, kako kaže, u tom slučaju to zaustavio. Prema tome, založna izjava, navodi Kovačević, nije validna jer sam ugovor nije validan. Navodi i da se neće iseliti iz svog stana, a podneo je i krivičnu prijavu u nameri da ostvari svoje pravo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.