Muke sa porezima i neuknjiženim zgradama

VIDEO K9: Komunalni i infrastrukturni problemi, ali i neuknjižene zgrade i povećanje poreza, samo su neki od problema zbog kojih se naši sugrađani obraćaju Komisiji za predloge i predstavke Skupštine grada.

0
351

Sugrađanka sa Novog naselja zbog neuknjižene zgrade po treći put je pred Komisijom za predstavke i predloge sa istim problemom.

“Pošto se 26 godina nismo uknjižili, to jeste, Fond za solidarnu izgradnju je ostavio neuknjižene zgrade i nelegalne objekte, mi smo i dalje livada. Ja sam ovde treći put. Ovde me upućuju na ustanove gde treba da se javim, ja se redovno javljam. Meni stižu odgovori, ali se ništa ne dešava”, rekla je Mirjana Preradov, sugrađanka iz Ulice Mileve Marić.

Komisija je ovu sugrađanku, prema njenim rečima, upućivala na stambenu agenciju, gde je dobila odgovor da nemaju dovoljno sredstava, te će njen naredni korak je obraćanje gradonačelniku. To nije i jedini problem sugrađana koji su se obraćali Komisiji.

“Porez na imovinu 2012. godine u ulici gde ja živim za stan je iznosio 2295.99 dinara, a ove godine taj isti porez je oko 7.300 dinara. Nije problem platiti porez na imovinu, već visina poreza. Moje pitanje na sednici je bilo – na osnovu kojih parametara je neko odredio visinu poreza, gde je porez za unazad 6 godina povećan za 317, 65 posto”, kazao je Goran Vulić, sugrađanin iz Gagarinove ulice.

 

“Najveći problemi koje i dalje tište naše sugrađane jesu problemi komunalne, infrastrukturne prirode i naravno nadležnim institucijama ćemo se obratiti kao i do sada očekujemo odgovore da dobijemo na vreme”, rekao je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke i predloge.

Sa ove sednice će, kako je naveo, biti prosleđena većina odgovora koje su od nadležnih gradskih uprava i ustanova dobili na pitanja sugrađana sa prethodnog sastanka održanog u MZ Rumenka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.