Muke Futožana sa novim autobuskim stajalištem

VIDEO K9: Građani Futoga imaju problem sa nedavno izgrađenim autobuskim stajalištem, koje se nalazi uz sam trotoar, te je zbog blizine došlo do rastresanja stambenih kuća, ali i drugih problema, kažu za Kanal 9 stanovnici ulice Cara Lazara.

0
3501

Tokom rekonstrukcije Ulice cara Lazara u Futogu promenjeno je mesto jednog autobuskog stajališta i ono se sada nalazi odmah pored trotoara i stvara probleme stanovnicima u blizini.

“Napravilo se stvarno jako puno štete kućama. Prvo mojoj i ovim dvoje, troje komšijama, koji su u blizini tog stajališta. Najviše radi nepotrebnog dvostrukog nabijanja zemljišta vibracionim mašinama, kad jednostavno dolazi do vibracija cele kuće. Vidljiva su baš oštećenja i ja ću morati, posle dobijanja ove informacije od javnog značaja, da zatražim sanaciju tih oštećenja, prvenstveno da oni to urade. Ako ne, onda da mi plate kako bih ja mogao platiti izvođača”, rekao je Futožanin Mirko Radeta.

Prema njegovim rečima, postoji još i problem nebezbednog i ometanog ulaska automobilima u dvorišta ovih kuća. Radeta tvrdi da stajalište nema zakonsku osnovu, zato što ne ispunjava minimum tehničkih uslova. Stoga se obratio Upravi za građevinsko zemljište i investicije sa zahtevom za uvid u projekat, kao i podatke o projektantu. Međutim, još uvek čeka na odgovor.

“Napravljeno je više izmena originalnog projekta. To mogu da tvrdim na osnovu onoga što se tamo radilo. Naime, oni su bili postavili trotoar, uredili, da bi nakon izvesnog vremena podigli taj trotoar, nasipali još dodatno taj tucanik, vibraciono ga nabijali, dakle po drugi put, jer se moralo izdići da bi se zadovoljila opet norma 12-15 cm od stajališta. To ipak nije bilo dovoljno, pa je gotovo neverovatno i to nigde nisam video da je pad tog stajališta prema kućama”, naveo je Radeta.

Sve što ovi Futožani žele, jeste da se stajalište izmesti na kolovoz, što Zakon i predviđa, a što je bilo urađeno gde god je to bilo potrebno, objašnjava Radeta i najavljuje da će pokrenuti peticiju za izmeštanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.