MS: Dok je vere ima i nade

VIDEO K9: Udruženje obolelih od multiple skleroze Severno-banatskog okruga Novi Kneževac i ove godine je bilo aktivno na brojnim manifestacijama.

0
189

“Za nas ima nade dok i vi u to verujete” tradicionalni je pozdrav članova Udruženja obolelih od multiple skleroze Severno-banatskog okruga iz Novog Kneževca koje iza sebe ima 27 godina uspešnog rada.

Ovo udruženje pokriva šest optina, Ada Senta, Čoka, Novi Kneževac, Kanjiža i Kikinda i ima svoju MS kuću, prvu u Srbiji u kojoj organizuje svoje psihološke, edukativne i kreativno-umetničke radionice.

“Tu dolaze naši članovi, članovi porodca kao i volonteri. Imamo dosta volontera, poznati smo kao udruženje gde svi rado žele da dođu. Radimo dekupaž tehniku, oslikavanje na svili, stolnjake, imamo našu čuvenu Međunarodnu humanitarnu likovnu koloniju „Život je umetnost“ već 18 godina, to je najstarija u Srbiji. Pored toga imamo vitraž tehniku, imamo izradu sveća, sapuna, nakita”, rekla je Slavica Zorić, predsednica udruženja.

Članovi udruženja i volonteri svakodnevno održavaju radionice u njihovoj MS kući, rekla je Zorić i istakla posebno dobru saradnju sa opštinom Novi Kneževac, Kanjižom i Sentom.

“Evo sada smo skoro za adaptaciju MS kuće zahvaljujući predsedniku naše opštine potpisali u munistarstvu veliki ugovor. Evo ja bih ovim putem volela da vas pozovem da dođete, da vidite jedno udruženje da dođete i da vidite šta je jedno udruženje svojim snagama i sredstvima uradilo”, navela je Zorić.

Rukotvorine ovog udruženja sugrađani su mogli da vide pre nedelju dana na manifestaciji “Sve što možeš ti, mogu i ja”, koju je povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom organizovao Klub studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.