Mreža umesto PU “Radosno detinjstvo”

VIDEO K9: U Skupštini Novog Sada juče je održana Sednica Saveta za osobe sa invaliditetom na kojoj je prihvaćen predlog kojim će "Radosno detinjstvo" biti rasformirano u mrežu zasebnih predškolskih ustanova na području grada.

0
38

Predlog odluke o mreži javnih ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Grada Novog Sada prihvatili su juče članovi Saveta za osobe sa invaliditetom većinom glasova.

U skladu sa Elaboratom o razvojnom planu mreže javnih predškolskih ustanova na teritoriji Novog Sada za period od 2024. do 2029. godine, kako je na današnjoj sednici rečeno, Skupština grada ovim Predlogom odluke, između ostalog, utvrđuje mrežu javnih ustanova za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i njihov broj i raspored.

Do početka rada ovih ustanova delatnost predškolskih ustanova i dalje će obavljati Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“.

U predloženoj odluci stoji da mrežu čini osam ustanova i to, „Riznica“ u Petrovaradinu, „Lastavica“ u Vetrniku, zatim „Miroslav Antić“, „Plava zvezda“, Jovan Jovanović Zmaj“, „Stari grad“, „Pčelica Maja“,  „Dečija planeta“ u Novom Sadu, dok će delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom biti obavljana Škola za osnovno i srednje obrazovanje ,,Milan Petrović“.

Članovima saveta na sednici je svoj rad predstavilo Udruženje “Hanina nada” iz Novog Sada koje pruža podršku porodicama koje imaju decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, organizacijom sastanaka, letnje kampove za porodice, radionice za decu i odrasle, šetnje po Fruškoj gori.

U skladu sa Planom detaljne regulacije blokova oko Železničke ulice, na lokalitetu Kuhinje u ulici Vojvođanskih brigada 14, biće izgrađen dvorišni objekat predškolske ustanove, spratnosti P+PK – stoji u Predlogu odluke.

S obzirom na ciljeve u oblasti vaspitanja i obrazovanja, u javnoj predškolskoj ustanovi na teritoriji Novog Sada, u tekućem gradskom budžetu obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 212.699.074 dinara.

Istim Predlogom odluke propisano je da će Predškolska ustanova ,,Riznica“ Petrovaradin obavljati delatnosti i u objektu u Sremskim Karlovcima u Ulici Karlovačkih đaka, do osnivanja predškolske ustanove na teritoriji te opštine, u skladu sa sporazumom između gradonačelnika Novog Sada i predsednika opštine Sremski Karlovci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.