MR aparat uskoro u Dečjoj bolnici

VIDEO K9: Dečja bolnica u Novom Sadu uskoro će dobiti savremeni aparat za magnetnu rezonancu. U toku su radovi na izgradnji novog objekta u koji će aparat biti smešten, a koje su juče obišli predstavnici Pokrajinske vlade koja finansira ovaj projekat.

0
298

Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu Pokrajinska vlada opredelila je 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance i više od 23 miliona dinara za izgradnju novog objekta u kome će biti smešten ovaj savremeni aparat koji će omogućiti dijagnostiku i novorođene dece.

Tender za kupovinu je završen i aparat za magnetnu rezonancu će, kako je rečeno, biti isporučen odmah po izgradnje novog objekta u okviru bolnice.

Na ovaj način će Dečija bolnica u Novom Sadu, kao jedina tercijarna zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca i omladina do 18 godina iz cele Vojvodine, prvi put dobiti MR koja je namenjena isključivo za decu. O značaju nabavke ove opreme govori podatak da se na Institutu godišnje hospitalizuje oko 13.000 dece i obavi oko 130.000 pregleda, a godišnje je potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom za oko 2.000 pacijenata.

Dosadašnja dijagnostika magnetnom rezonancom za pacijente Dečije bolnice obavljala se u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i u Kliničkom centru Vojvodine.

Na svečanosti u Dečjoj bolnici društveno odgovorna kompanija uručila je donaciju ovom Institutu vrednu više od 16 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme, a najavljene su zajedničke aktivnosti sa ovim i drugim preduzećima u pribavljanju prateće opreme za magnetnu rezonancu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.