Može li najavljena rekonstrukcija vlade rešiti krizu vlasti u Crnoj Gori

Eventualna rekonstrisana vlada Crne Gore, prema dogovoru dela predstavnika parlamentarne većine Demokrata i Demokratskog fronta (DF) mogla bi biti proširena za šest ministarstava sa sadašnjih 12, i imala bi tri potpredsednika, umesto jednog, sada predsednika pokreta URA Dritana Abazovića.

0
4

Potpredsednici bi u tako rekonstruisanoj vladi ujedno mogli da biti i resorni ministri.

Na poslednjem sastanku Demokrata i DF dogovoreno je da oni, kao dva najveća politička subjekta  – treći konstituent URA ima četiri mandata – postignu dogovor kako rešiti otvorena politička pitanja, koja, kako kažu, „onemogućavaju redovno funkcionisanje“, tako da ostali neće biti „kočnica tome“, stoji u saopštenju ove dve partije.

Kako navode, podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

Obećavaju da će Tužilački savet, na čemu najviše insisitira URA, biti izabran navodno na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.

U reagovanju URA, pozdravljaju, kako kažu, „sinergetski pristup“ DF-a i Demokrata i njihov gotovo nepodijeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori. Ali, utisak URA je, kako su kazali, da su DF i Demokratama važnije „ministarske fotelje od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“. (Danas.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.