Može i tako – limena ploča umesto zakrpe

VIDEO K9: Nepričvršćena limena ploča na kolovoznoj traci na uglu Partizanske i Karađorđeve ulice u Novom Sadu postavljena je zbog rupe na putu izazvane radovima oko šahta vodovoda i kanalizacije, a koja postoji više od mesec dana. Ekipa Kanala 9 zabeležila je juče kako to izgleda, dok nas je danas na ovom istom mestu sačekala slika radnika koji rupu saniraju.

247

Juče popodne u ulici Partizanskoj zatekli smo limenu ploču koja stoji preko rupe i preko koje prelaze automobili, ali i teretni saobraćaj koji ovuda ide.

Limena ploča otežavala je saobraćaj vozačima koji su bili primorani da uspore prilikom prelaska preko nje, a i pravila je veliku buku prilikom prelaska vozila preko nje.

Stanovnici ovog dela grada saglasni su da bi ova pukotina što pre trebalo da bude sanirana i lim postavljen na putu uklonjen.

Redakcija Kanala 9 obratila se ovim povodom JKP Put, koje je navelo da nije nadležno za ovaj problem i uputilo nas na JKP Vodovod i kanalizacija, s obzirom da je u neposrednoj blizini ploče šaht. Tokom jučerašnjeg dana Kanal 9 kontaktirao je Vodovod, gde nisu mogli da potvrde o čemu je reč niti kada će radovi biti gotovi.

Da li zbog insistitranja Kanala 9, ili je to zaista bilo u planu, jutros je iz Vodovoda stiglo obaveštnje da su radnici na teretnu u Partizanskoj i da rade na sanaciji rupe. Međutim i dalje ostaje pitanje da je nepričvršćena limena ploča koja je stajala preko rupe bila bezbedna za učesnike u saobraćaju, s obzirom na to da je usled prelaska kamiona neretko bivala i pomerena.

Radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” izašli su na teren i rade na otklanjanju oštećenja na putu na uglu ulica Krađorđeve i  Partizanske. Zameniće poklopac i ram od kanalizacije koji će, ovaj put, biti ugrađeni u asfalt.

Kako je ekipa Kanala 9 saznala na licu mesta, do oštećenja je došlo je usled prelaska teretnih vozila preko šahta od vodovoda i kanalizacije, zbog čega su oštećenja česta. Međutim, ovo nije problem samo na ovom mestu, već u čitavoj PArtizanskoj ulici, gde točkovi vozila prelaze direktno preko kanalizacione mreže.

Dodajmo i da bi svim ovim problemima trebalo uskoro da dođe kraj, s obzirom da je u planu Grada za ovu godinu rekonstrukcija kolovoza u Partizanskoj ulici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here