Može i stara zdravstvena knjižica

VIDEO K9: Deca, trudnice, porodilje i penzioneri moći će da idu kod lekara i uzimaju lekove na recept i sa starim, papirnim knjižicama koje nisu overene. Kako prenose beogradski mediji, oni će moći da koriste stare sve dok im ne stignu nove zdravstvene isprave.

0
554

Potvrde koje se dobijaju nakon predaje dokumenata za novu elektronsku knjižicu, ne izdaju se deci, trudnicama i porodiljama, s obzirom na to da, u skladu sa Zakonom o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu, ove kategorije osiguranika od 1. januara 2017. godine, pa sve do uručenja zdravstvene kartice, mogu koristiti staru zdravstvenu knjižicu, bez obzira što ona nije overena, kažu u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

“Potvrda se ne izdaje ni penzionerima koji imaju trajno overenu staru zdravstvenu knjižicu, koju mogu koristiti sve do uručenja zdravstvene kartice” objašnjavaju u RFZO.

U slučaju da osigurano lice izgubi overenu staru zdravstvenu knjižicu, zdravstvenu zaštitu može da ostvaruju samo na osnovu potvrde koju će mu izdati filijala, odnosno ispostava, na osnovu podnetog zahteva za izdavanje zdravstvene kartice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.