Mozaik “Naš Dunav” u KCNS

VIDEO K9: Mozaik koji su kreirali novosadski mališani i umetnik Aleksandar Pol u okviru projekta Naš Dunav, svečano su danas u Kulturnom centru Novog Sada otkrili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

0
24

Mozaik od kamenja, koji je kreirao umetnik iz Dortmunda Aleksandar Pol, a koje su oslikala deca iz PU ”Radosno detinjstvo” otkriven je danas u holu Kulturnog centra Novog Sada.

Takođe je na ”Tribini mladih” otvorena izložba dečjih skica i radova nastalih tokom projekta ”Naš Dunav” koji je deo zvaničnog programa Evropske prestonice kulture i programskog luka ”Dunavsko more”.

Tokom proteklih godinu dana realizovane su radionice u dvanaest vrtića u kojima je učestvovalo 348 dece koja su na oblutcima slikala svoje utiske o Dunavu i očuvanju njegovog biljnog i životinjskog sveta.

Projekat ”Naš Dunav” imao je za cilj da decu upozna sa Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture, da kod njih podstakne razvoj kritičkog mišljenja, a realizovan je u saradnji Kulturnog centra, PU ”Radosno detinjstvo”, Galerije ”Bel Art” i ”Dortmundske grupe”.

Nakon godine titule EPK, projekat ”Naš Dunav” će biti nastavljen, s decom će se raditi na određenu temu iz domena kulture, nasleđa i evropskih vrednosti, a potom će mladi umetnik iz Srbije ili inostranstva, sa elementima nastalim u toku rada s decom, kreirati umetničko delo koje će ostati Novom Sadu, u vidu murala, mozaika, street art-a, instalacije, ilustrovane knjige i slično.

Izložba dečjih skica i radova na ”Tribini mladih” može se pogledati do 15. septembra. Saradnja između Kulturnog centra Novog Sada i PU ”Radosno detinjstvo” je započela 2018. godine. Zajednički realizuju aktivnosti koje imaju za cilj razvoj dečjeg stvaralaštva, uključivanje najmlađih u kreiranje kulturnih sadržaja i bolju vidljivost dečjeg doprinosa ukupnoj kulturnoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.