Moto sezona, oprez u saobraćaju

VIDEO K9: Od proleća do kasne jeseni sezona je vožnje motora, ali i pojačane bezbednosti u saobraćaju upravo zbog ljubitelja ovog prevoznog sredstva.

0
69

Svako proleće označava i početak moto sezone, koja se u Srbiji, prema nepisanom pravilu, označava otvaranjem u Beogradu i zatvaranjem u Novom Sadu, a imeđu ova dva događaja u Nišu se organizuje veliki centralni skup i u brojnim drugim mestima manja okupljanja i manifestacije motoraša.

Za sve njih najvažnije pred sezonu proveriti ispravnost i bezbednost samog motora, kažu u Savezu vozača Vojvodine.

Važno je i ponašanje vozača dvotočkaša u saobraćaju, naročito mladih, naglasio je Marko Topo, jer nepoštovanje pravila dovodi do teških posledica kojih smo na žalost često svedoci tokom moto sezone.

Vozači motora mogu se podeliti u nekoliko kategorija, navodi Topo, počev od onih koji na neki način žive motoraški život, posećuju moto-skupove, učestvuju u defileima.

Saobraćajnice nisu mesto za moto egzibicije, upozorio je Topo i dodao da se Savez vozača Vojvodine u Novom Sadu već duže vreme raznim kampanjama bori za to da moto sport i ljudi koji vole takvu vrstu adrenalina našli svoje mesto na za to određenim specijalizovanim poligonima i stazama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.