Moto Deda Mrazovi i ove godine spremaju iznenađenja za mališane

VIDEO K9: Štićenike ustanova za brigu o deci ove Nove godine ponovo će paketićima obradovati Deda Mrazovi na motociklima. Moto Deda Mraz svojim humanim radom već petnaest godina pruža lep primer sugrađanima, a deci donosi radost u vreme novogodišnjih praznika.

514

Petnaestu godinu za redom Moto Deda Mraz u organizaciji klubova Otpisani, Apostoli i Horda doneće osmehe na dečja lica, a sugrađanima nezaboravnu atraktivnu paradu na ulicama Novog Sada.

Deda Mrazovi će na motorima startovati sa platoa SPENS-a 30. decembra, u subotu, od 10 do 13 časova, kako bi podelili paketiće za čiju su kupovinu sami obezbedili sredstva.

 

“Znači, poziv je za sve motoriste da slobodno dođu bez obzira na člansku pripadnost klubu, tako da ko god hoće obuče se u moto deda-mraz odelo, dođe na motoru i u koloni idemo do Veternika, u Dom za decu sa posebnim potrebama. Tamo im ostavljamo prigodne poklone, slatkiše i tako dalje, posle toga idemo u Dečju bolnicu, onda idemo u Centar za socijalni rad, u Sigurnu kuću, idemo u Svratište za decu ulice i na kraju se akcija završava u centru grada gde podelimo sve preostale slatke paketiće za decu koja se okupe tamo”, rekao je Zoran Matić iz Udruženja motorista Apostoli. 

Samu akciju, koja se poslednjih godina širi i na druge gradove, pokrenuli su pre deceniju i po članovi novosadskog moto kluba Otpisani.

 

“Oni su prvu akciju napravili tako što je dete od jednog njihovog člana bilo u Dečjoj bolnici, pa su oni to napravili kao simpatičnu akciju, obučeni u deda-mraz odelo posetili su Dečju bollnicu i bilo je jako lepo. Simpatična nam je bila ta akcija i mi smo im se, posle par godina, priključili i to malo raširili i tako”, rekao je Matić. 

Novac za paketiće koje daruju deci prikupljaju sami, tako da količina paketića koje nabavljaju zavisi isključivo od toga koliko će biti tih sredstava.

“Sve zavisi koliko ko da od donatora, koliko uspemo da sami skupimo. Znači, odemo u tržni centar i koliko imamo para, toliko slatkiša kupimo i podelimo. Imali smo 1.300 paketića prethodne godine, tako da se nadam da tako biti i ove. Prošle godine smo napravili tako da ne delimo cele paketiće, nego smo davali deci da uzimaju iz paketića šta im se sviđa, ali bojali smo se, jer je jako velika bila navala. Ovako smo sad razredili, biće 100 deda mrazova, svako će imati paketić pa će deliti deci slatkiše, što će biti mnogo bezbednije za decu, da se ne guraju svi na jednom mestu”, navode u Udruženju. 

Deci su uvek zanimljivi motori, još kad uz njih idu i Deda Mrazovi koji dele slatkiše, njihovoj radosti i osmesima nema kraja, što je i najveća nagrada ovim humanim ljudima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.