Moskva: SAD gađale sve osim naftnih polja pod kontrolom ID

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je međunarodna koalicija pod vođstvom SAD bombardovala svu infrastrukturu u Siriji, osim postrojenja za crpljenje nafte koja su zauzeli ekstremisti Islamske države.

0
408

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je na izjavu direktora CIA Džona Brenana da Rusija koristi taktiku “spaljene zemlje” u Siriji, rekao da su SAD bacile nuklearne bombe na Japan u Drugom svetskom ratu, da su 60-ih i 70-ih u Laosu i Vijetnamu koristile hemikalije, kao i da su bombardovale Jugoslaviju, Irak, Avganistan i Libiju s ciljem da unište infrastrukturu u tim zemljama, preneo je Tass.

“Odlazeći direktor CIA Brenan dobro zna da je pre operacija ruskih vazdušnih snaga u Siriji, međunarodna koalicija metodski i konstantno uništavala celu ekonomsku infrastrukturu u Siriji od 2012. da maksimalno oslabi njenu legitimnu vladu, uprkos svim potonjim poteškoćama civila koje su rezultirale milionima izbeglica. Iznenađujuće, bombardovanja SAD nisu gađala postrojenja za crpljenje nafte koje je zauzela Islamska država i dozvoljavalo je ekstremistima da zarađuju desetine miliona dolara mesečno od nelegalne prodaje nafte i koriste taj novac za regrutovanje plaćenika iz celog sveta”, rekao je Konašenkov.

Portparol ruskog ministarstva je rekao da su američke snage nuklearnim bombama na Japan 1945. uništili gradove Hirošimu i Nagasaki, kao i da je vojska SAD u Laosu i Vijetnamu koristila hemikalije “koji su zaista tamo spaljivali sve živo”, a da “niko u SAD nije kažnjen zbog tih najtežih ratnih zločina”.

“Takođe želim da spomenem da su najveće ratove u prethodnih nekoliko decenija, koje su pokrenule SAD na osnovu lažnih podataka CIA, u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu i Libiji počeli, nastavili i završili svugde s uništavanjem ekonomske infrastrukture u tim zemljama”, rekao je on.

Konašenkov je rekao da je uz pomoć ruskih vazdušnih snaga sirijska vlada oslobodila 12.000 kvadratnih kilometara teritorije i 499 zajednica, kao i da je eliminisano 35.000 ekstremista, među kojima su 204 komandanta. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.