MOK odobrio Čajkovskog

VIDEO K9: Umesto ruske himne na ceremoniji dodele medalja tokom predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju i Pekingu čuće se zvuci Čajkovskog.

0
12

Međunarodni olimpijski komitet odobrio je Prvi klavirski koncert Petra Iljiča Čajkovskog kao zamenu za himnu Rusije na ceremoniji dodela medalja tokom predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju i Pekingu.

Dogovorena su i od strane MOK-a odobrena sva obeležja pod kojima će, posle kazne Sportskog arbitražnog suda, nastupati sportisti Rusije na Olimpijskim igrama.

Podsećamo, u decembru 2020. godine Sportski arbitražni sud rešio je spor između Svetske antidoping agencije i Ruske antidoping agencije, presudivši da ruski sportisti ne mogu da se takmiče pod ruskom zastavom u velikim sportskim događajima do 16. decembra 2022. godine, kao ni da koriste ni državni grb ni himnu.

Komisija za sportiste Ruskog olimpijskog komiteta predložila je u januaru da se umesto državne himne na Olimpijskim igrama koristi „Katjuša”, najpopularnija ruska pesma tokom Drugog svetskog rata što nije prihvaćeno.

Letnje olimpijske igre u Tokiju biće održane između 23. jula i 8. avgusta ove godine, a Zimske u Pekingu od 4. do 20. februara 2022.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.