“Moja životna priča”

VIDEO K9: Osobe sa invaliditetom i polaznici ŠOSO Milan Petrović u Novom Sadu zainteresovani za multimedije, imaju priliku da se uključe u projekat "Moja životna priča" i savladaju veštine potrebne da na kraju ispričaju svoju video priču.

0
13

Projekat “Moja životna priča” ima za cilj da korisnike dodatno osposobi u digitalnim veštinama kada je reč o multimedijima, a zainteresovanost je velika, kaže nastavnik u oblasti grafičarstva u ŠOSO Milan Petrović u Novom Sadu i predsednik Udruženja građana “Kulturna komuna”.

Korisnici kroz ovaj projekat, kaže Peter Tot, predsednik Udruženja građana “Kulturna komuna”, prvo usavršavaju veštine snimanja kamerom, a kasnije upotrebu video edit alata na računarima i telefonima, što će rezultirati kreiranjem neke njihove životne priče o radu i znanju koje su stekli. Radovi će biti objavljeni na društvenim mrežama, a ako bude prilike, možda i na nekom festivalu.

U projekat su uključeni i jutjuberi stranice Studio Dad koji intenzivno rade na inkluziji osoba sa invaliditetom.

Dejan Kordin, jedan od kreatora Youtube stranica Studio DAD, ističe zainteresovanost polaznika škole Milan Petrović za rad u oblasti multimedija i njihovu spremnost da im u tome izađu u susret.

Kordin planira da napravi film o radu s osobama sa invaliditetom i saradnji s prijateljima iz Hora Ison, Udruženja Sunce iz Novog Sada i “Čarapansko srce” iz Kruševca, kao i drugima koji im se javljaju i iz regiona, te pozvao sugrađane da ih podrže posetom Youtube stranici Studio DAD na kojoj mogu pratiti njihove aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.