“Moja prva plata” i u 2021.

VIDEO K9: Zainteresovani poslodavci od danas se prijavljuju za učešće u programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2021. godini, dok nezaposlena lica mogu početi sa prijavama od oktobra.

0
9

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“ koji će biti sproveden kroz četiri faze.

Prva faza namenjena je isključivo poslodavcima, koji se od 20 avgusta do 20. septembra mogu prijaviti na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza realizacije programa je namenjena nezaposlenim licima, koji će na istom sajtu moći da se prijave od 01.do 31. oktobra, a treća faza je izbor kandidata od strane poslodavaca – u javnom sektoru od 16. do 30. novembra.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima i dostupne na sajtu mojaprvaplata.gov.rs.

Četvrta faza realizacije programa je potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste.

Planirano je da u program bude uključeno do 10.000 mladih do navršenih 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem koji nemaju radno iskustvo ili imaju najviše 6 meseci radnog iskustva na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku zaključivanja Ugovora o realizaciji programa.

Program će se sprovoditi kod poslodavca u trajanju od 9 meseci i realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.