Moj grad- umetničke priče za decu

VIDEO K9: U Galeriji Matice srpske danas je svečano započet novi edukativni program za decu posvećen Novom Sadu, pod nazivom „Moj Grad. Novosadske umetničke priče.“

0
102

Galerija Matice srpske duže od jedne decenije realizuje edukativni programi za decu, sa idejom da svoje umetničko nasleđe i prostor učini interesantnim i dostupnim najmlađima i da kod dece razvija pozitivan odnos prema umetnosti, muzejskim ustanovama i kulturnoj baštini. 13. oktobra, na dan kada je pre četiri godine Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021, u Galeriji Matice srpske je svečano započet novi edukativni program za decu posvećen Novom Sadu – „Moj Grad. Novosadske umetničke priče“.

Publikacija je prevedena na engleski i francuski jezik, a ovaj program prilagođen je i za porodične posete, pa pored publikacije postoji i porodični vodič koji omogućuje roditeljima da zajedno sa svojom decom učestvuju u programu. Povodom početka programa potpisan je protokol o saradnji između Galerije Matice srpske i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

Ovaj program deo je projekta Novi Sad evropska prestonica kulture i zamišljen je tako da u njegovoj završnici, na proleće 2022. godine, dečji radovi nastali u međuvremenu, budu predstavljeni na velikoj izložbi koja će biti deo projekta „Budućnost Evrope“.

Grad Novi Sad, kako je istaknuto ovom prilikom, već decenijama unazad pomaže dečje programe jer oni dugoročno daju rezultate.

Celokupan edukativni program „Moj Grad. Novosadske umetničke priče“ podržali su Ministarstvo kulture i informisanja, Gradska uprava za kulturu, kao i program Erasmus+ KA2 kroz projekat Avanture učenja izvan vrtića. Cilj programa je da deci, njihovim vaspitačima, učiteljima i porodicama, omogući aktivno učešće, učenje i uživanje u muzejskim sadržajima, kroz istraživanje i otkrivanje novosadskih umetničkih priča.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.