Moguće ukidanje kovid propusnica

VIDEO K9: Za četvrtak, 10. mart, zakazana je sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmatrana mogućnost ukidanja kovid propusnica.

0
59

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za četvrtak, 10. marta u 16 sati i na njoj će biti razmatrana mogućnost ukidanja kovid propusnica, kao i karantina za kontakte zaraženih koji nemaju zeleni sertifikat.

Podsetimo, neke od mera ili potpuno ukidanje mera protiv širenja koronavirusa u zemljama Evropske unije sprovele su Danska, Švedska, Holandija, Norveška, Francuska i Velika Britanija u kojima je život, kako kažu, vraćen u normalu i u kojima je doneta odluka o „veoma niskom stepenu preporuka“ jer virus više ne smatraju velikom pretnjom po većinu stanovništva.

Kada je reč o prekookeanskim državama koje su važile za najstrože u pogledu uvođenja kovid mera, Australija je ponovo otvorila granice svoje zemlje za inostrane turiste, dok je na Novom Zelandu od drugog marta ukinuta samoizolacija za vakcinisane turiste.

Mediji prenose da je stručni deo Kriznog štaba u Srbiji za ukidanje kovid propusnica.

Prema rečima direktorke kovid bolnice u Batajnici Tatjane Adžić Vukićević, trećina ili četvrtina građana naše zemlje nije preležala koronavirus ili primila vakcinu pa je, posmatrajući te brojke, ukidanje kovid propusnica potpuno moguć ishod sednice u četvrtak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.