Moguća i vanredna situacija

S obzirom na to da je epidemiološka situacija u Novom Sadu veoma ozbiljna, nije isključeno uvođenje vanredne situacije u gradu, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević za Televiziju Prva.

0
23

U Novom Sadu se proteklih dana beleži bleži oko 250 novozaraženih korona virusom, što je najviše od početka epidemije i, s obzirom na ozbiljnost situacije, nije isključeno ni uvođenje vanredne situacije u gradu, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević dodavši i da je svestan da bi takav potez naišao na brojne kritike.

Vučević je naveo da je njegov posao da čuva zdravlje građana po instrukcijama epidemiologa, ali i da čuva ekonomiju grada, te da će za donošenje mera sačekati odluku Kriznog štaba. Dodao je da su novoinficirani srednje dobi i mlađi, što znači da se zaražavaju društveno najaktivniji, ali je dobro da su penzioneri i deca koji najviše poštuju mere zaštićeni. Gradonačelnik je ponovo apelovao na građane da poštuju protivepidemiološke mere i odluke države, kako bi bile izbegnute radikalnije restrikcije koje bi imale negativan uticaj na ekonomiju. Takođe je rekao kako se nada da neće doći do toga da novosadski sajam bude pretvoren u kovid bolnicu, ali da je to moguće učiniti u roku od 24 časa, ukoliko bude bilo potrebe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.